Maia Sandu propune crearea unui grup de lucru online, la care diaspora să participe cu idei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu propune crearea unui grup de lucru online, la care diaspora să participe cu idei

Prim-ministrul Maia Sandu propune crearea unui grup de lucru care să funcţioneze online, unde reperezentanţii diasporei vor putea schimba idei şi veni cu propuneri pentru soluţionarea problemelor existente.

Subiectul a fost discutat în cadrul Zilelor Diasporei 2019 organizate de Guvernul Republicii Moldova. La rândul lor, membrii diasporei au declarat că sunt gata să facă voluntariat pentru a desfăşura campanii de informare şi implicare în rezolvarea diverselor probleme din ţară.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ca investiţiile străine în Moldova şi cât de sigure sunt acestea, rutele de zbor în Europa, reciclarea şi situaţia generală a mediului, descentralizarea administrativă, facilitarea procesului de donaţii la Vamă, dar şi lipsa capacităţii autorităţilor publice locale de a atrage investiţii.

Premierul Maia Sandu a menţionat că Executivul îşi propune, în primul rând, crearea unui sistem de justiţie funcţional, astfel încât oamenii să dorească să investească şi să creeze afaceri, fără teama că acestea vor fi preluate ilegal.

În acelaşi timp, Prim-ministrul a accentuat că un alt obiectiv al Guvernului este să creeze un sistem economic favorabil dezvoltării afacerilor: ,,Trebuie să creăm condiţii pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii, în special în spaţiul rural. Încercăm să venim cu această echitate în societate. Trebuie să creăm strategic locuri de muncă în regiuni. Obiectivul acestui Guvern este să îmbunătăţească sistemul investiţional”, a spus Maia Sandu.

Un alt subiect discutat a fost descentralizarea proiectelor cu susţinere externă, astfel încât autorităţile publice locale să beneficieze de resurse financiare direct din partea donatorilor.

În timpul evenimentului Prim-ministrul a propus crearea unui Grup de lucru care să funcţioneze online, unde reprezentanţii diasporei vor putea schimba idei şi veni cu propuneri pentru soluţionarea problemelor existente.

Similare
RECOMANDĂRI