Maia Sandu după demisia lui Harunjen: Chiar dacă şi-a depus demisia, va trebui să răspundă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu după demisia lui Harunjen: Chiar dacă şi-a depus demisia, va trebui să răspundă

Prim-ministrul Maia Sandu a reacţionat la decizia lui Eduard Harunjen de pleacă din funcţia de procuror general, premierul spune că chiar dacă acesta şi-a depus demisia, va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale.

„Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacţiunea în ceea ce priveşte lichidarea schemelor infracţionale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furaţi şi în pedepsirea făptaşilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal şi procurorii din subordine.

Maia Sandu a spus că următorul procuror general trebuie să fie o persoană integră şi independentă atât de politic, cât şi de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au furat din banii publici, cât şi să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii.

„Nu avem dreptul să greşim încă o dată.”

TVRMOLDOVA aminteşte că astăzi procurorul general Eduard Harunjen şi-a depus demisia în faţa preşedintelui Republicii Moldova, anunţă şeful statului. În baza cererii, Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcţie.

Citeşte şi:

Năstase comentează demisia procurorului general: „Harunjen şi anturajul său toxic vor sta pe banca acuzaţilor”

Similare
RECOMANDĂRI