Maia Sandu despre decizia de a aproba vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA: este o ofensă la adresa Statelor Unite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu despre decizia de a aproba vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA: este o ofensă la adresa Statelor Unite

Maia Sandu a comentat decizia de astăzi a Guvernului Filip de a aproba semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA şi să mute Ambasada Republicii Moldova din Statul Israel, Sandu califică drept gest de disperare şi o ofensă la adresa Statelor Unite aceste decizii. Declaraţia a fost făcută în timpul unei emisiuni tv de la canalul tv8.

"Aceste decizii denotă disperare şi este o ofensă la adresa Statelor Unite ale Americii, atunci când un Guvern expirat, care nu mai are putere legitimă se apucă să ia asemenea decizii, deci în momentul în care ştiu că nu mai au nicio putere juridică să ia aşa decizii. Sunt sigură că SUA nu va aprecia această atitudine şi această acţiune în bătaie de joc din partea lui Filip şi a coechipierilor lui," a spus Maia Sandu. 

Prim-ministrul Maia Sandu spune că nimic din ce întreprinde PDM nu va funcţiona. "Ei trebuie să înteleagă, cu cât mai multe lucruri fac cu atât mai ridicoli par, şi cu atât mai proastă este situaţia în care se vor pomeni, pâna aici, mai departe nu au nicio şansă, pur şi simplu trebuie să predea puterea, să-şi ia oamenii din jurul clădirilor Guvernului şi să plece. Să vină în Parlament să discutăm legile pe care noi le-am propus, poate au şi ei legi." 

Amintim că astăzi Guvernul Filip a decis transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim şi a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova, chiar dacă Departamentul de Stat al SUA a recunoscut Guvernul Sandu. 
 

Andrian Candu i-a recomandat Maiei Sandu să nu intre în clădirea Guvernului. Ce ar putea să se întâmple

Similare
RECOMANDĂRI