Maia Sandu, către oamenii de cultură: Înţeleg că restricţiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaşte într-o lume mai bună
Sursa foto:Maia Sandu/Facebook Vizualizari:

Maia Sandu, către oamenii de cultură: Înţeleg că restricţiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaşte într-o lume mai bună

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus astăzi flori la bustul lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la naşterea poetului. Aceasta a adresat un mesaj cetăţenilor Republicii Moldova, în special oamenilor de cultură, afectaţi de pandemia provocată de coronavirus.

„Ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moştenirii noastre culturale, dar şi asupra responsabilităţii de a transmite această moştenire mai departe.

Dragi actori, regizori, scriitori, muzicieni, cinematografişti, pictori, fotografi, filozofi, critici, muzeografi, editori, etnografi, oameni care munciţi în scenă şi oameni care munciţi în culise, ştiu că resimţiţi acut şi intens repercusiunile pandemiei. A fost un an dur pentru toţi, a fost un an greu, dar a fost şi un an în care a trebuit, izolaţi cumva de lumea exterioară, să ne reorientăm spre noi, spre ceea ce suntem, gândim, facem. Înţeleg că restricţiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaşte într-o lume mai bună, dornică şi capabilă să aprecieze Frumosul, Adevărul şi Binele.

Vă urez tuturor multă sănătate şi încredere că revenirea la pupitru, la microfon, la catedră, în lumina rampei - într-un cuvânt, la normalitatea mult aşteptată - este foarte aproape”. 

Similare
RECOMANDĂRI