Maia Sandu: Bugetul înaintat de Guvern nu este suficient pentru a ajuta economia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Bugetul înaintat de Guvern nu este suficient pentru a ajuta economia

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu susţine că cerinţele pe care le-a avut formaţiunea faţă de Guvern pentru a susţine asumarea de răspundere au fost minime. Fosta prim-ministră este de părere că bugetul înaintat de Guvern nu este suficient pentru ca să ajute economia şi agricultorii.

„Prima cerinţă ţine de sectorul agricol. Noi am cerut ca să se completeze bugetul cu cel puţin 300 de milioane de lei şi aceasta este puţin, dar cel puţin cu 300 de milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderile din agricultură. Peste tot în ţară, în orice raion agricultorii au suferit pierderi foarte mari şi suferă pierderi foarte mari din cauza calamităţilor naturale. Am cerut să se aloce bani cel puţin pentru sectorul HoReCa, cel care a fost ţinut închis trei luni de către Guvern, iar acum chiar dacă s-au deschis, nu pot funcţiona nici pe departe normal şi oamenii acolo suportă pierderi foarte mari, riscă cu toţii să închidă aceste companii. Pentru ei să se aloce bani ca să se compenseze pentru trei luni salariile”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune PRO TV, transmite IPN.

O a treia cerinţă a PAS a ţinut de alocarea unor fonduri suficiente pentru procurarea testelor pentru depistarea COVID-29. „Cei de la guvernare mint spunând că nu este nevoie de testare. Dacă nu testam, de unde să ştim care sunt oamenii care s-au molipsit şi cum îi izolăm şi cum ajungem să oprim răspândirea virusului şi să revenim la normalitate”?

Referitor la numărul persoanelor pe care autorităţile le testează, Maia Sandu afirmă că nu există o claritate de ce se testează într-un număr mic.

„Nu este clar, nu au teste, nu este capacitatea de testare cu toate că în atâtea luni deja trebuia să se rezolve toate problemele? Nu au spus niciodată verde în ochi: uite, nu avem teste şi de asta nu face mai multe teste. Întotdeauna au spus că avem teste suficiente, dar decidem să testăm doar atâţia”.

Maia Sandu îndeamnă autorităţile să „înceteze să spună că totul este bine”. Totodată, aceasta crede că o echipă formată din specialişti din domeniul epidemiologic ar putea adopta măsurile necesare pentru a stopa răspândirea COVID-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI