Sursa foto:Maia Sandu/Facebook Vizualizari:

Maia Sandu a plecat astăzi la Bruxelles. A avut deja o întrevedere cu Laura Codruţa Kövesi

Preşedintele Republicii Maia Sandu a plecat astăzi la Bruxelles. Aceasta a avut deja o întrevedere cu Laura Codruţa Kövesi, Procuror-şef al Parchetului European.

„Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relaţie de colaborare între Parchetul European şi instituţiile de combatere a corupţiei din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniţia şi a desfăşura activităţi comune în ceea ce priveşte combaterea contrabandei şi a spălării de bani”, scrie Maia Sandu.

În capitala Belgiei, Sandu se va întâlni cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, preşedintele Comisiei Europene şi Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate. Preşedintele Maia Sandu se va întâlni şi cu premierul belgian Alexander De Croo, cu Regele Phillippe al Belgiei şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European. Menţionăm ca aceasta este a doua vizită oficială a preşedintelui Maia Sandu în afara Republicii Moldova ţării. Prima vizită în străinătate a făcut-o pe 12 ianuarie, la Kiev.
Similare
RECOMANDĂRI