Maia Sandu a calificat scrutinul drept unul dintre cele mai libere şi corecte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu a calificat scrutinul drept unul dintre cele mai libere şi corecte

Maia Sandu este mulţumită de modul în care s-au desfăşurat alegerile în Republica Moldova, la 20 octombrie 2019. Prim Ministrul a calificat scrutinul drept unul dintre cele mai libere, corecte şi democratice de până acum, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu le-a mulţumit alegătorilor pentru voturile acordate candidaţilor Blocului ACUM. Ea a subliniat că ieri s-au desfăşurat ”unele dintre cele mai libere şi corecte alegeri de la independenţă”, iar ”oamenii nu au venit siliţi la vot, cetăţenii nu au fost plătiţi, şantajaţi, ameninţaţi să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduşi organizat din regiunea transnistreană, instituţiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie”.

De asemenea, Maia Sandu şi-a felicitat echipa partidului pentru rezultatele obţinute in alegeri şi a făcut apel de mobilizare pentru turul doi, care urmeaza să fie organizat în mai multe localităţi din ţară, inclusiv în Chişinău, peste două săptămâni.

„Cu siguranţă, procesul electoral nu a fost ideal şi vom munci pentru a remedia erorile depistate acum: vom discuta despre modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidaţii în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislaţiei pe contestaţii, precum şi analiza cadrului normativ cu privire la menţinerea panourilor stradale în zilele tăcerii, ne vom asigura că Consiliul Audiovizualului devine o instituţie independentă care împiedică şi sancţionează orice formă de manipulare, propagandă şi intoxicare a populaţiei. Democraţia veritabilă se construieşte în timp şi aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, a mai spus premierul.

Similare
RECOMANDĂRI