Mai multe segmente de drum vor fi reparate şi extinse pentru a fluidiza traficul rutier din capitală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe segmente de drum vor fi reparate şi extinse pentru a fluidiza traficul rutier din capitală

Mai multe segmente de drum vor fi reparate şi extinse pentru a fluidiza traficul rutier din capitală. Şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, a prezentat astăzi, în cadrul şedinţei Serviciilor Primăriei Chişinău, Planul de acţiuni pentru fluidizarea traficului rutier în capitală.

Documentul a fost elaborat în comun cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare. Astfel, în anul 2018, este preconizată construcţia şi reconstrucţia sensurilor giratorii din capitală: Calea Orheiului - Studenţilor - Socoleni şi Ştefan cel Mare - Ion Creangă - Calea Ieşilor. „Aceste segmente trebuie să fie reorganizate. Suntem sesizaţi de mai mulţi ani şi deja ne aflăm în faza de finalizare a proiectării. Lucrările vor costa 50 de milioane de lei”, a spus Butucel.

La fel, străzile Băcioii Noi, Industrială, Transnistriei, Bucovinei şi Milescu Spătaru vor avea segmente de drum pentru ocolire. De asemenea, şeful interimar a specificat că anul viitor vor fi reparaţi aproximativ 20 de km de drum din Chişinău, dintre care 10 km vor fi reabilitaţi capital şi alţi 10 - parţial. 

Documentul mai prevede reorganizarea semafoarelor în patru intersecţii (str. Nicolae Dimo, str. Strişcă, str. Independenţei şi str. Studenţilor), precum şi reorganizarea intersecţiilor în zona: Ismail, Calea Ieşilor, Basarabiei şi Vadul lui Vodă. Planul mai include parcări multietajate în oraş.

Lucrările vor fi realizate atât din bugetul municipal, cât şi din finanţări externe, suma totală fiind estimată la peste 200 de milioane de lei. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate în anul 2019.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a solicitat anterior un plan pentru fluidizarea traficului rutier în capitală, iar săptămâna trecută aceasta a semnat o dispoziţie prin care l-a demis din funcţie pe şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Oleg Poiată, motivând un management defectuos.

Similare