Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe proiecte urmează a fi dezvoltate în următorii cinci ani în municipiul Cahul, graţie suportului UE

Amenajarea parcului central, construirea unei piscine şi a unor toalete publice. Sunt trei proiecte care urmează să fie dezvoltate în următorii cinci ani în municipiul Cahul, în cadrul proiectului Uniunii Europene, EU4Moldova. Cele trei idei au fost selectate pe baza recomandărilor locuitorilor municipiului Cahul, iar autorii acestora au fost premiaţi

Pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor de trai, scopul proiectului este de a implica cetăţenii în luarea deciziilor din localitatea lor. Astfel, dintre  proiecte propuse de societatea civilă, au fost selectate zece, iar la final, prin votul cetăţenilor, trei idei au fost anunţate câştigătoare şi urmează să fie realizate în următorii cinci ani. Pentru implicare, autorii ideilor au fost premiaţi.

SVETLANA CIOBANU: "Proiectele UE sporesc dezvoltarea orasului si aduc valori europene. Si daca noi vom contribui sa pastram, fiecare, vom avea un oras frumos".

Cel mai ambiţios proiect din cele trei selectate este amenajarea parcului Central din Cahul. Lucrările vor începe în scurt timp, iar costurile se ridică la 10 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europenană.

NICOLAE DANDIŞ, primar de Cahul: Este un proiect care presupune modernizarea parcului, iluminare, havuj, compozitie si aspectul si vizibilitatii, flori, arbori".

Alte două idei ce urmează să prindă viaţă sunt construirea unui bazin public în municipiul Cahul şi amenajarea toaletelor publice. Menţionăm că municipiile Cahul şi Ungheni sunt beneficiare ale proiectului "UE4Moldova: Regiuni-cheie". Astfel, în următorii 5 ani, acestea vor beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene pentru a dezvolta economia regiunii şi pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale cetăţenilor. Programul are un buget total de 23 milioane de EURO şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii.
Similare
RECOMANDĂRI