Mai multe personalităţi din Republica Moldova, decorate de Klaus Iohannis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe personalităţi din Republica Moldova, decorate de Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 4 decembrie, decretele de decorare a unor personalităţi din Republica Moldova.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova, contribuind, pe această cale, la întărirea relaţiilor bilaterale speciale, Preşedintele României a conferit:

* Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C „Artele plastice” lui Ghenadie Jaloba (Jalbă), pictor, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, şi Eleonorei Romanescu, pictor.

* Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer Categoria A „Literatura”, Anei Bantoş, critic şi istoric literar, şi Categoria D „Arta spectacolului”, Ninelei Caranfil, artistă emerită.

* Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura”, Mariei Pilchin, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei de Ştiinţe şi lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi şi Literaturi străine.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer, lui Boris Volosatîi, director al Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău.

Sursa: moldova.org.

Similare
RECOMANDĂRI