Magistraţii au decis: Curtea de Apel a menţinut arestul de 20 de zile pentru Viorel Morari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii au decis: Curtea de Apel a menţinut arestul de 20 de zile pentru Viorel Morari

Viorel Morari, fostul şef al Procuratorii Anticorupţie, rămâne în continuare în arest preventiv pentru 20 de zile. Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi, 20 ianuarie, recursul avocaţilor, care au solicitat eliberarea acestuia.

Totodată, procurorii au depus un recurs prin care cer prelungirea arestului preventiv de la 20, la 30 de zile, pe motiv că Viorel Morari poate influenţa negativ mersul anchetei.

Viorel Morari este acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte. Pe 9 decembrie 2019, Viorel Morari a fost suspendat din funcţie, pentru o perioadă de o lună, printr-o dispoziţie a procurorului general Alexandr Stoianoglo. Ulterior, el a fost reţinut pentru 72 de ore. Infracţiunile ar fi fost comise în martie 2017.

Anterior, Morari a dat de înţeles că suspendarea sa din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie ar fi decisă după ce acesta s-a adresat  la Fisc, în legătură cu dosarul de finanţare externă a PSRM-ului.

Igor Dodon respinge acuzaţiile aduse de către fostul procuror şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari, care spune că reţinerea sa a fost comandată „inclusiv de domnul Dodon”, cu implicarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Viorel Morari a fost reţinut pentru fals în acte publice şi abuz în serviciu.în dosarul cu privire la furtul miliardului.
Similare
RECOMANDĂRI