MAEIE: Votul din APCE nu reprezintă poziţia Guvernului sau a statului Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAEIE: Votul din APCE nu reprezintă poziţia Guvernului sau a statului Republica Moldova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, Alexandru Roitman a venit cu o reacţie la votul din APCE care a permis delegaţiei ruse să reobţină dreptul de vot.

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziţia Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a scris Alexandru Roitman pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Rusia a fost lipsită de dreptul la vot în APCE ca reacţie la anexarea abuzivă a peinsulei ucrainene Crimeea în 2014, votul de luni noapte este prima instanţă în care se ridică o sancţiune impusă Rusiei în legătură cu Crimeea şi implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei. 

Din partea Republicii Moldova pentru au votat socialistul Vlad Bătrâncea şi liderul PPDA Andrei Năstase. Ulterior Năstase a venit cu o explicaţie a votului său.
Similare
RECOMANDĂRI