MAEIE: Repatrierea cetăţenilor în baza listelor realizate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare nu mai este valabilă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

MAEIE: Repatrierea cetăţenilor în baza listelor realizate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare nu mai este valabilă

Procedura de repatriere a cetăţenilor aplicată pe perioada stării de urgenţă, în baza listelor de repatriere întocmite de Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale Republicii Moldova peste hotare şi coordonată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), nu mai este valabilă.

MAEIE aminteşte că suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri se menţine până la 30 iunie, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, scrie radiochisinau.md.

În această perioadă, la solicitarea operatorilor aerieni şi în conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile (RAC-AZ), autorizarea zborurilor neregulate şi a curselor charter ocazionale, sunt emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

„În scopul prevenirii răspândirii informaţiilor eronate şi a escrocheriilor din mediul online, recomandăm cetăţenilor să verifice pe site-ul www.caa.md dacă cursa respectivă a fost autorizată. Totodată, Pentru mai multe detalii privind cursele charter aprobate pentru perioada 29 mai – 16 iunie, recomandăm solicitarea informaţiei de la companiile aeriene care vor opera zborurile; „Air Moldova” S.R.L şi „Fly One” S.R.L”, susţine MAEIE.

Similare
RECOMANDĂRI