MAEIE este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

MAEIE este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost destituit din această funcţie în urma unui scandal de hărţuire sexuală, relatează Radio Chişinău.

Potrivit sursei citate, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că autorităţile sunt în proces de numire a mai multor ambasadori şi de identificare a candidaturii pentru funcţia de şef al misiunii diplomatice de la Moscova.

„Suntem în procesul de numire a mai multor ambasadori. Pentru mulţi dintre ei au fost solicitate agrementările şi suntem în procesul de identificare a unei candidaturi pentru ambasada noastră în Federaţia Rusă, care ar putea promova interesele ţării în cea mai eficientă manieră posibilă”, a declarat Nicu Popescu.

El a precizat că Vladimir Golovatiuc nu mai deţine funcţia de ambasador din data de 7 septembrie, pentru că a fost necesar să fie respectate procedurile de rechemare. „Orice numire sau rechemare a unui ambasador presupune anumiţi paşi şi acţiuni de ordin legal, anumite proceduri. Aceste proceduri durează”, a precizat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Amintim că fostul deputat socialist, Vladimir Golovatiuc, numit în funcţia de ambasador la Moscova în urma unui scandal de contrabandă în care a fost implicat predecesorul său, un alt fost deputat socialist, a fost rechemat din funcţia de ambasador după ce a fost acuzat de o angajată a ambasadei de hărţuire sexuală.

Similare
RECOMANDĂRI