MAEIE, despre Raportul prezentat ieri în Parlamentul European: Ţinem cont de îngrijorările exprimate
Vizualizari:

MAEIE, despre Raportul prezentat ieri în Parlamentul European: Ţinem cont de îngrijorările exprimate

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene apreciază mesajele de încurajare venite din partea europarlamentarilor, ţine cont de îngrijorările exprimate ieri în Parlamentul European şi salută apelurile adresate instituţiilor europene privind necesitatea oferirii autorităţilor de la Chişinău a sprijinului necesar în realizarea reformelor pe măsura avansării acestora.  

Reacţia MAEIE vine după ce ieri, în Parlamentul European a fost prezentat Raportul cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, elaborarea căruia a fost coordonată de europarlamentarul-raportor Dragoş Tudorache. 

„Remarcăm caracterul cuprinzător al documentului, ceea ce reflectă importanţa acordată de Parlamentul European relaţiei cu Republica Moldova şi sprijinul pentru agenda europeană a ţării noastre. Raportul reflectă viziunile forului legislativ european, implicit poziţiile grupurilor politice din componenţa acestuia, cu privire la progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere, dar şi problemele care necesită a fi soluţionate”, se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe.


La acest subiect: 
 

R. Moldova, cu restanţe privind implementarea angajamentelor asumate. Dragoş Tudorache: Reformele pe care UE le cere R. Moldova sunt pentru a construi o societate şi o democraţie funcţională

Similare
RECOMANDĂRI