Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAEIE de la Chişinău confirmă că CNA a făcut, aseară, percheziţii la Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău confirmă că Centrul Naţional Anticorupţie a făcut, aseară, percheziţii la Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti. Verificările au avut loc într-o cauză penală pornită pe numele unor foşti angajaţi ai ambasadei. Potrivit CNA, aceştia sunt cercetati penal pentru abuz în serviciu. Ei sunt suspectaţi că ar fi perceput taxe de la cetaţeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii diplomatice.

Potrivit Centrului Anticorupţie de la Chişinău este vorba despre plăţile pentru adeverintele eliberate de Consulatul de la Bucureşti, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldoveneşti în cele românesti. Taxa oficială pentru eliberarea unei adeverinţe este de 35 de euro, dar banii nu apar şi în contabilitatea misiunii diplomatice. Anchetatorii estimează că ar fi vorba despre peste 30 de mii de euro, bani care nu au fost încasaţi de Consulat.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt, MAEIE, Republica Moldova: "În cadrul acestor acţiuni au fost audiate persoane si au fost ridicate materiale pentru un set de măsuri suplimentare si documentarea cauzei. În perioada respectivă activitatea instituţiei nu a fost afectată, iar MAIE reitereaza pe aceatsa cale toleranţă zero la acte de corputie, acestea putând fi raportate in scris, telefonic sau online la CNA".

Informaţia despre ilegalităţile comise a ajuns în atenţia CNA în septembrie 2020. Cercetările sunt acum în plină desfăşurare. 
Similare
RECOMANDĂRI