MAEIE: Alertele de călătorie COVID-19, actualizate. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

MAEIE: Alertele de călătorie COVID-19, actualizate. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cu referire la alertele de călătorie şi restricţiile pentru cetăţenii R. Moldova, care intenţionează să călătorească în alte state.

Călătorii folosind certificatul naţional de vaccinare (actualizat 7 septembrie 2021): 

  • Recunoaşterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus şi Serbia sunt ţările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoaşterea reciprocă a certificatelor naţionale de vaccinare.
  • Recunoaşterea unilaterală: Au anunţat despre recunoaşterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autorităţile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Uniunii Europene, următoarele ţări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Elveţia, Finlanda, Bosnia şi Herţegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franţa, Regatul Ţărilor de Jos (Olanda), Cehia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcţie de starea epidemiologică din Republica Moldova.


Pentru cetăţenii Republicii Moldova care sunt în străinătate şi au nevoie de asistenţă şi informaţii în contextul pandemiei COVID-19 se recomandă contactarea misiunii diplomatice sau a oficiului consular din statul în care se află:

Lista ambasadelor şi consulatelor Republicii Moldova, cu site-urile oficiale, paginile de facebook şi telefoanele de urgenţă

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la [email protected]v.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Similare
RECOMANDĂRI