MAE: Atenţionare de călătorie privind greve la companii aeriene în Croaţia şi Belgia şi caniculă în Spania
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAE: Atenţionare de călătorie privind greve la companii aeriene în Croaţia şi Belgia şi caniculă în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Croaţia, Belgia şi Spania că au loc greve la compania aeriană croată şi la compania aeriană Ryanair, în Regatul Belgiei, iar pe teritoriul Regatului Spaniei este cod portocaliu de caniculă în Andaluzia.

Potrivit unei atenţionări de călătorie emise marţi de MAE, Sindicatul piloţilor Companiei Croaţia Airlines (HSPP) şi Sindicatul personalului de deservire şi auxiliar al Croaţia Airlines (OCRA) au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând de miercuri, 8 august, ora locală 06,00, respectiv 07,00 ora României, notează AGERPRES.

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croaţia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croaţia Airlines, să solicite informaţii privind zborurile respective la agenţiile Companiei Croaţia Airlines şi să îşi organizeze corespunzător călătoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +3859841341.

În Regatul Belgiei, la data de 10 august va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 si +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

În Regatul Spaniei, Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă - AEMET menţine avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla şi Cordoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la : +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: +648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro; http://bruxelles.mae.ro; http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://sevilla.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă".
Similare
RECOMANDĂRI