MADRM îşi propune ca în următorii 9 ani să asigure reciclarea a minimum 45% din materialele de ambalaj şi să valorifice 50% din deşeurile de ambalaje
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

MADRM îşi propune ca în următorii 9 ani să asigure reciclarea a minimum 45% din materialele de ambalaj şi să valorifice 50% din deşeurile de ambalaje

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi Asociaţia Obştească „Reciclare” au semnat un Memorandum de Înţelegere în vederea prevenirii şi reducerii impactului deşeurilor asupra mediului. Colaborarea interinstituţională urmăreşte ca până în anul 2029, să asigure la nivel naţional valorificarea a minimum 50% din deşeurile de ambalaje şi reciclarea a minimum 45% din materialele de ambalaj conţinute în deşeurile de ambalaje.

„Ne dorim ca semnarea prezentului Memorandum să reprezinte o avansare în procesul de identificare a soluţiilor optime pentru problemelor de mediu. Totodată, mizăm pe o conlucrare eficientă în vederea sporirii acţiunilor ce ţin de gestionarea ambalajelor, în scopul prevenirii şi reducerii impactului acestora asupra mediului, precum şi valorificarea potenţialului comun în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecţie a mediului”, a declarat ministrul Ion PERJU.

Potrivit părţilor iniţiativa de semnare a Memorandumului a pornit de la necesitatea de consolidare a relaţiilor de colaborare dintre reprezentanţii societăţii civile şi autorităţile publice  pentru un scop comun – protecţia mediului.

Totodată, autorităţile afirmă că Memorandumul integrează principiile de protecţie a mediului de dezvoltare durabilă şi cele prevăzute în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 301/2014.

Similare
RECOMANDĂRI