Lucrările de demolare a clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” au fost sistate
Sursa foto:Constantin Grigoriţă Vizualizari:

Lucrările de demolare a clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” au fost sistate

Lucrările de demolare a construcţiei din str. Vasile Alecsandri, 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”, au fost sistate în această dimineaţă, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei Chişinău.

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată în urma acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău.

Ieri, zeci de oameni au protestat şi au cerut stoparea demolării Cinematografului „Gaudeamus”. Asta deşi Primăria Chişinău a emis un comunicat de presă în care a precizat că lucrările de demolare sunt autorizate. La faţa locului a venit şi noul primar ales, Andrei Năstase, care s-a întâlnit şi cu viceprimarul Nistor Grozavu, pentru a-i cere socoteală.

Deşi au trecut ani buni de la privatizarea clădirii, noul primar spune că edificiul ar fi fost preluat în proprietate privată în baza unor scheme ilegale.

În luna februarie, autorităţile municipale au anunţat că în locul clădirii Gaudeamus urmează a fi construit un bloc locativ, însă la parter vor fi păstrate sălile de cinematograf.
Similare
RECOMANDĂRI