Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii din stânga Nistrului vor putea în continuare traversa frontiera R. Moldova cu Ucraina, cu maşini cu numere transnistrene

Locuitorii din stânga Nistrului vor putea în continuare traversa frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, cu maşini cu numere transnistrene. Autorităţile de la Chişinău şi Kiev au convenit să amâne aplicarea interdicţiei, care urma să intre în vigoare în 15 ianuarie.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, cele două state urmează să stabilească un nou termen pentru introducerea restricţiei.

Autorităţile au făcut precizări şi potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău, amânarea s-a făcut întrucât populaţia din stânga Nistrului nu a reuşit să se informeze suficient despre această condiţie şi nici nu au fost făcute suficiente eforturi în acest sens. Autorităţile au mai precizat că şoferii transnistreni riscă să se confrunte cu, cităm - "inconvenienţe majore". Ministerul de Externe nu a precizat până când se amână aplicarea noii măsuri, menţionând că va reveni cu detalii.
Similare
RECOMANDĂRI