Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii Chişinăului sunt nemulţumiţi de noua rută de autobuz cu numărul 16

Bucurie la Ialoveni, suparare la Petricani. De vineri, locuitorii de pe strada Petricani, care folosesc transportul în comun, s-au pomenit cu trei autobuze vechi, în locul troleibuzelor. Acestea ar fi fost redirecţionate spre Ialoveni. Nemulţumiţi, oamenii au organizat un protest. Primarul interimar a cerut responsabililor să intervină.

Este vorba despre noua linie de autobuze nr. 16  "Universitatea Agrară - Parcul "La Izvor", care a înlocuit ruta de troleibuz nr. 33. Pe lângă faptul că plătesc mai mult, oamenii spun că autobuzele sunt foarte vechi, circulă foarte rar şi itinerariul este incomod.

Primarul interimiar susţine că decizia de a redirecţiona troleibuzele spre Ialoveni şi înlocuirea acestora cu autobuze aparţine Consiliului Municipal. Doar că această schimbare nu ar trebui să influienţeze orarul şi itinerariul transportului.
 
Codreanu a solicitat responsabililor să soluţioneze problema şi, în trei zile, să prezinte şi o hartă a transportului public cu toate zonele dificile. În acest context, edilul a menţionat situaţia dezastruoază a Parcului Urban de Autobuze, care nu a mai fost reînnoit de 12 ani.
 
Primarul a anunţat şi încheierea licitaţiei pentru cimpărarea a 31 de autobuze noi. Despre câştigător, presa a scris că ar fi o companie offshore din Cipru.
 
Pentru reînnoirea parcului de autobuze municipalitatea a alocat aproape 80 milioane de lei. Zilnic peste 400 mii de oameni circulă cu transportul public în Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI