Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitori ai oraşului Bălţi au protestat, astăzi, nemulţumiţi de intenţia autorităţilor locale de a înălţa un monument dedicat soldaţilor sovietici

Locuitori ai oraşului Bălţi au protestat, astăzi, nemulţumiţi de intenţia autorităţilor locale de a înălţa un monument dedicat soldaţilor sovietici. În opinia lor, instalarea unei asemenea sculpturi în localitate este o jignire adusă basarabenilor care au avut de suferit de pe urma ocupaţiei sovietice.

Consiliul municipal din Bălţi s-a întrunit, astăzi, în şedinţă. Pe ordinea de zi figura alocarea unui teren pentru ridicarea monumentului dedicat "Tuturor generaţiilor de Grăniceri", fapt ce i-a revoltat pe locuitorii oraşului.

"Ar fi amoral ca acest monument NKVD-ist să fie ridicat în faţa unei biserici şi anume în cinstea unor structuri criminale. Este o durere a neamului nostru şi toate fărădelegile care se petrec acum în oraş, chiar şi în ţară este o indignare a poporului. Cine o hotărât să ne facă ca grănicerii aceşti să-şi facă monumente. Noi nu suntem deacord şi nu o să dăm voie grănicerilor lângă biserica Sf. Paraschiva", au spus oamenii.

Sergiu Burlacu, consilier municipal din partea PUN, a criticat dur decizia autorităţilor locale de a ridica un monument în cinstea soldatului sovietic, vis-a-vis de Biserica Sfânta Cuvioasă Paraschiva, construită la iniţiativa Episcopului Visarion Puiu.

SERGIU BURLACU, consilier municipal PUN: "Ne opunem acestei decizii, ne opunem procedurii ilegale prin care a fost trecut acest proiect de decizie pentru a fi promovat pe ordinea de zi. În caz că acest proiect va fi votat voi depune un denunţ la instanţele competente inclusiv la CNA pentru a verifica coruptibilitate a părţii decizionale a acestui proiect. Nu vom mai accepta să mai fie umilit neamul nostru., să nu fie admis ca Bălţilul să mai fie populat prin monument de către criminali sovietici". 

Într-un final, consilieri locali au amânat examinarea acestui subiect pentru o altă sedinţă.
Similare
RECOMANDĂRI