Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locatarii unui bloc din sectorul Râşcani se plâng că drumul de acces este distrus . De câţiva ani cer ajutorul autorităţilor, însă fără niciun rezultat

Locatarii unui bloc din sectorul Râşcani se plâng că drumul de acces este distrus. Abia intră maşinile şi în niciun caz nu se poate merge cu un cărucior pentru copii. Locatarii cer de câţiva ani autorităţilor ani să intervină, dar fără niciun rezultat. Primăria recunoaşte că astfel de probleme sunt în tot Chişinăul.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: „Locatarii unui bloc de locuit de pe strada Tudor Vladimirescu 5, întâmpină zilnic dificultăţi, atunci când trebuie să iasă sau să intre cu maşina în curte. Deoarece drumul de acces este într-o stare deplorabilă, şoferii sunt nevoiţi să meargă cu autoturismele pe trotuar”.

MARINA VULTUR, locatar: „De fiecare dată, după fiecare iarnă, fiecare ploaie e tot mai rău. Cu maşinile greu intrăm în ogradă. De taxi, ambulanţă sau orice alt serviciu de livrare refuză să intre, ori ne aşteaptă peste drum, ori ne aşteaptă mai la deal. Sună şi ne spună ne scuzaţi dar noi nu intrăm în ogradă pentru că noi deteriorăm automobilele. Cu căruciorul nici nu mai vorbesc, deja e al doilea cărucior pe care l-am cumpărat şi el se deteriorează.

„Era cel mai frumos raion, bucata asta Râşcaniul de jos. Era de o plăcere. Când ultima dată o fost reparat trotuarul. Dacă nu ar fi fost prin anii 80”.

Cererile locatarilor către Primărie şi pretura de sector au rămas fără răspuns.

MARINA VULTUR, locatar: „La primărie şi la pretură ne-am adresat nu de un an şi nu de doi şi ei tot ne explică că anul acesta nu avem bani alocaţi pentru acest proiect, mai aşteptaţi, poate la anul şi respectiv nu se rezolvă nimic. Am încercat să punem nişte pietriş ca să putem noi cu automobilele noastre să intrăm mai uşor, dar oricum mare treabă nu a fost făcută.”

Pretorul sectorului Rîşcani recunoaşte că drumuri şi trotuare stricate sunt în tot Chişinăul.

VLAD MELNIC, pretor, sectorul Rîşcani: „Da, eu înţeleg că drumul este stricat, dar tot locatarii l-au stricat cu maşinile lor. Eu am să încerc să fac ceva modificări în proiectele pe care le avem, pentru că trebuie să fim conştienţi că la noi tot oraşul este în această situaţie şi este complicat într-un an să faci toate drumurile la nivel european, vorbesc cu colegii de la Exdrupo şi o să vedem dacă noi putem include această adresă”.

Anul trecut, pentru reparaţia drumurilor şi trotuarelor, primăria Chişinău a alocat peste 600 de milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI