LIVE TEXT/VIDEO/FOTO. UPDATE. Rezultate preliminare: Ion Ceban şi Andrei Năstase, în topul preferinţelor. La Bălţi, Renato Usatîi este favorit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

LIVE TEXT/VIDEO/FOTO. UPDATE. Rezultate preliminare: Ion Ceban şi Andrei Năstase, în topul preferinţelor. La Bălţi, Renato Usatîi este favorit

UPDATE:După procesarea a 4 procese verbale din cele 59 secţii de vot din municipiul Bălţi, Renato Usatîi este favorit. Pentru liderul Partidului Politic, Partidul Nostru ar fi votat 66.51% dintre alegători. După procesarea a 15 din 307 procese verbale din municipiul Chişinău. Ion Ceban acumulează 44,82 %, urmat de Andrei Năstase cu 29,37.


În cadrul alegerilor parlamentare parţiale la urne s-au prezentat după cum urmează: Circumscripţia 33 Chişinău, 24 800 de alegători, Circumscripţia nr. 17 Nisporeni, 27 de mii de alegători, Circumscripţia nr. 48 Transnistria 1200 de alegători, în Circumscripţia 50 Europa au votat 9600 de alegători. În această Circumscripţie urmează să se închide secţiile de vot din Irlanda, Portugalia şi Regatul Unit.

Rata de participare în Chişinău a fost mai bună ca în 2018, dar slabă decât în 2015. Astăzi la urne s-au prezentat puţin peste 36% dintre alegători, iar acum 4 ani au fost peste 47%.

Suburbii - 41,7%, Centru - 36,3%, Râşcani - 35,9%, Buiucani - 34,3%, Botanica - 34,2%, , Ciocana - 32,9%.

Stop Vot! Secţiile de vot din ţară s-au închis la ora 21:00. Până acum la urne s-au prezentat 1 173 492 de alegători ceea ce reprezintă
41,68 %.


 

VIDEO. Ion Ceban: Vreau ca următorul primar să ţină cont de ce a promis în această campanie electorală

 

VIDEO. Andrei Năstase: Trebuie să fim foarte vigilenţi în orele ce urmează

 

La ora 20:30 s-a înregistrat o rată de participare la alegeri de 41,42% ceea ce reprezintă 1166627 de alegători. Până la ora 18:00 au votat peste 36% din alegători. În Chişinău au votat circa 30% din alegători.

VIDEO. CEC: În 8 secţii de votare, deschise pentru cei din circumscripţia nr. 48, Transnistria, nu s-a prezentat niciun alegător

Până la ora 15.00, în suburbiile din municipiul Chişinău au reuşit să voteze aproximativ 30 de mii de locuitori, (peste 24%). Iar în sectoarele din capitală prezenţa la vot este următoarea: sectorul Centru - 21,51%, sectorul Buiucani- 20,40%, sectorul Rîşcani - 21,70%, Ciocana 19,49% şi sectorul Botanica - 20,88%.

În ţară au votata până la această oră peste 800.000 mii de alegători.

UPDATE: Se pare că ceva nu este în ordine cu contorul de pe pagina CEC”. Asociaţia Promo -LEX a semnalat despre existenţa unei divergenţe cu privire la datele prezentate de CEC ce ţin de numărul alegătorilor care ar fi votat în municipiul Chişinău.

 

UPDATE. CEC vine cu detalii referitor la diferenţa de 20.000 de alegători, în prezentarea datelor despre prezenţa la vot în mun. Chişinău

 

UPDATE. Experţii Promo-LEX au înregistrat, până la această oră, un caz de suspendare nejustificată a procedurii de votare, în  Cimişlia- Gradişte. La 11:05 secţia de votare s-a declarat închisă pe motiv ca nu lucra calculatorul operatorilor SIAS Alegeri. Uşile au fost închise, nu au fost lăsaţi să intre alegătorii, însă peste 10 minute s-a rezolvat problema. Niciun alegător nu a renunţat, toţi au aşteptat să voteze.

 

VIDEO. Alte alegeri, aceleaşi năravuri. Promo-LEX sesizează despre cazuri de transportare a alegătorilor, buletine fotografiate şi agitaţie electorală


UPDATE. La ora 14.00, prezenţa la vot la alegerile generale locale în Republica Moldova este de peste 25 de procente (715. 501 de cetăţeni), iar în municipiul Chişinău au reuşit să voteze până la această oră 18,98% dintre alegători, ceea ce constituie aproximativ 139 mii de locuitori ai municipiului.UPDATE.
La ora 13.00, prezenţa la vot la alegerile generale locale în Republica Moldova este de peste 20 de procente (576.315 de cetăţeni), iar în municipiul Chişinău au reuşit să voteze până la această oră 14,55% dintre alegători, ceea ce constituie aproximativ 106 mii de locuitori ai municipiului.


UPDATE: Dumitru Ţîra: Am votat pentru un oraş în care să putem zâmbi fără praf în gură şi fără să ne ţinem de nas

UPDATE: Octavian Ţîcu spune că nu votează răul cel mai mic, dar pentru cineva care va răspunde în faţa despre toate lucrurile care le-a promis şi nu le-a făcut

UPDATE: Ivan Diacov, candidatul PN: „Eu vin în primărie să ajut să scoatem corupţia de acolo”

UPDATE:  Renato Usatîi a votat. „În Bălţi turul II este exclus”


UPDATE:  La ora 12.00, peste 16% din cetăţenii Republicii Moldova au reuşit să se prezinte la secţiile de votare. Peste 51 de procente din alegătorii care au votat deja sunt femei, iar aproape 49 de procente sunt bărbaţi.
Tot până la ora 12.00, în municipiul Chişinău au reuşit să-şi exercite dreptul la vot aproxiamtiv 82.000 de locuitori, ceea ce constituie puţin peste 11%.UPDATE: La ora 10:45, la urne s-au prezentat peste 10% dintre alegători. Până la ora 10:00 la urne s-au prezentat peste 180 de mii de alegători, ceea ce reprezintă peste 6,4%.

UPDATE: Vlad Ţurcanu a votat pentru ca oraşul Chişinău să aibă parte de o viaţă mai frumoasă

UPDATE:  Maia Sandu: Noul primar trebuie să declare război total corupţiei din Chişinău

UPDATE: Zinaida Greceanîi: Am votat pentru un candidat, care va fi ales din primul tur şi va fi un adevărat gospodar

UPDATE: Ion Ceban: Am votat pentru un oraş amenajat, frumos, curat şi modern

UPDATEVictor Chironda: Am votat pentru un oraş cu oportunităţi, confort şi siguranţă

UPDATEVladimir Cebotari: Am votat pentru ceea ce aşteaptă Chişinăul şi chişinăuienii

UPDATE: Andrei Năstase: Chişinăuienii vor demonstra lumii întregi că ne dorim o schimbare în bine a lucrurilor, atât la nivel central, cât şi la nivel local.

UPDATE:  Pavel Filip: Am votat pentru ca municipiul Chişinău să aibă un primar gospodar.

UPDATE: Către ora 09:30 la urne s-au prezentat peste 130 de mii de alegători. Până la ora 09:00 peste 3% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot.

UPDATE: Către ora 8:45 la urne s-au prezentat 67 918 de alegători ceea ce reprezintă 2,45% din numărul celor incluşi în listele electorale. CEC face primul briefing de presă. CEC: Toate secţiile de vot din ţară s-au deschis în regim normal.

UPDATE: Dorin Chirtoacă: Am votat pentru continuarea proiectelor europene

Astăzi, 20 octombrie cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi la urne ca să-şi aleagă primarii şi consilierii locali, iar în patru circumscripţii uninominale se vor desfăşura şi alegeri parlamentare.

TVR MOLDOVA vă va ţine la curent cu toate informaţiile de la secţiile de vot, dar şi cu cele mai noi date despre prezenţa la urne şi declaraţiile liderilor politici.Similare
RECOMANDĂRI