Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE: Parlamentul de la Chişinău este funcţional. A fost aleasă conducerea Legislativului şi a comisiilor permanente

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 29 iulie 2021. Pe ordinea de zi au fost incluse alegerea conducerii Parlamentului, Constituirea fracţiunilor parlamentare şi alegerea conducerii comisiilor permanente.

UPDATE: Deputaţii au votat încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare. 

UPDATE: Deputaţii au votat componenţa numerică şi nominală a comisiilor parlamentare.

UPDATE: A fost anunţată o pauză de 40 de minute pentru a decide asupra componenţei numerice şi nominale a comisiilor parlamentare.

UPDATE: Deputaţii au votat componenţa numerică şi nominală a Biroului Permanent al Parlamentului.

UPDATE: Cu majoritatea voturilor, 86, s-a aprobat ca să fie doi vicepreşedinţi ai Parlamentului. Totodată, deputatul PAS, Mihail Popuşoi a fost votat în funcţia de vicepreşedinte al Legislativului, cu 85 de voturi. Deputaţii au susţinut cu 87 de voturi şi candidatura deputatului PSRM, Vlad Bătrîncea, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului.

UPDATE: PAS propune să fie doi vicepreşedinţi ai Parlamentului. BECS propune în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului candidatura lui Vlad Bătrîncea. Fracţiunea Şor: Maarina Tauber - Noi nu vom înainta nicio candidatură pentru că înţelegm că nu ne revine vreo funcţie de vicepreşedinte. Vom susţine candidaturile propuse ca ei să lucreze în beneficiul oamenilor.

UPDATE: Deputatul PAS, Igor Grosu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului, cu votul a 64 de deputaţi.
UPDATE: Are loc procedura de alegere a preşedintelui Parlamentului. Grosu – unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al Legislativului. BECS a anunţart că nu participă la alegerea preşedintelui Parlamentului.
UPDATE: Fracţiunea parlamentară al Partidului Şor a anunţat că va susţine unica candidatură propusă pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.
UPDATE: Liderul interimar al PAS, Igor Grosu este propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.
UPDATE: Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor anunţă că nu înaintează candidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului.
UPDATE: Comisia specială pentru alegerea preşedintelui Parlamentului a stabilit că şeful Legislativului va fi ales prin vot secret.
UPDATE: A fost constituită Comisia specială pentru alegerea preşedintelui Parlamentului.
UPDATE: PAS anunţă constituirea majorităţii parlamentare. BeCS se declară în opoziţie, Partidul Şor vrea să fie opoziţie constructivă.
UPDATE: Ilan Şor a fost desemnat preşedintele Fracţiunii parlamentare a Partidului Şor.
UPDATE: Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, a desemnat-o pe Zinaida Greceanîi în funcţia de preşedinte al fracţiunii BeCS.
UPDATE: Liderul Fracţiunii PAS din Parlamentul Republicii Moldova va fi Mihai Popuşoi.


Similare
RECOMANDĂRI