VIDEO/UPDATE Şedinţa Parlamentului nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO/UPDATE Şedinţa Parlamentului nu a putut avea loc, din lipsă de cvorum

Aleşii poporului de la Chişinău s-au întrunit în şedinţă plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului au fost incluse 33 de proiecte printre care şi moţiunea contra ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

UPDATE, 10:45. În Parlament nu a fost întrunit cvorum, au fost prezenţi doar 49 de deputaţi, şedinţa Parlamentului nu a putut avea loc. Mâine dimineaţă va avea loc şedinţa Biroului Permanent.

UPDATE, ora 10:37. Pro Moldova, PAS şi PPDA şi Partidul Şor boicotează şedinţa Parlamentului.  După acuzaţiile socialistului Bătrâncea precum că opoziţia a blocat inclusiv venirea procurorului general în Parlament, deputatul Igor Grosu a venit în plen şi a anunţat că PAS va veni la şedinţă, dacă procurorul vine, însă refuză să discute despre proiectele pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

„Stimaţi colegi de la această şezătoare: V-am spus şi ieri că aţi călcat cu stângul când v-aţi asumat răspunderea prosteşte. Aţi mai închis o dată Parlamentul. Nu poţi să deconectezi  Parlamentul tot timpul, spunând că este COVID. Când o să fiţi într-un stat prezidenţial poate da, dar suntem republică parlamentară.

Dacă el (procurorul general) vine azi, închideţi partea asta ruşinoasă, după care noi revenim şi facem şedinţa conform agendei noi. Să vedem ce are de spus (procurorul general), am impresia că el este deconectat de la tot ce se întâmplă. Ies hoţii din puşcărie, băieţi care omoară în bătăi sunt achitaţi, umblă băieţii şi cumpără deputaţi, ei dorm. Toţi generalii pe care i-a făcut Dodon în ultima vreme cu ce se ocupă ei? Noi să ne apucăm de investigat, să-i căutăm?  Astea sunt instituţii nefuncţionale.

Dacă Stoianoglo vine, colegii mei  vor fi aici. Să-l asculte şi să spune ce are de gând să facă. Aşa că lăsaţi populismul. Închideţi şedinţa asta, ne convocăm în şedinţa biroului permanent, decidem peste jumătate de oră să facem altă şedinţă şi am venit la treabă.UPDATE: Toată „zarva” în jurul ideii că un deputat a fost sechestrat este „o acţiune politică”, care creează o impresie foarte proastă.  De această părere este preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, care spune că socialiştii nu au făcut decât să… îşi „apere marfa”.

„Socialiştii şi-au apărat marfa. Toată zarva asta în jurul ideii că a fost sechestrat un deputat este o acţiune politică care eu sunt convins că creează o impresie foarte proastă la populaţia Republicii Moldova. Se vorbeşte despre un deputat care este viu, a făcut şi o declaraţie ieri, nu este un copil, nu este o păpuşă care să fie undeva ascunsă”, a declarat Dumitru Diacov.
 
În acelaşi timp, ce ţine de anunţul Pro Moldova, şi al PAS că boicotează şedinţa, Dumitru Diacov spune că asta „este legată de anunţul că Guvernul vine cu bugetul”.
Similare
RECOMANDĂRI