VIDEO. UPDATE. Consilierii municipali nu au votat amendamentul PL de a mări cuantumului de susţinere financiară a familiilor cu 3 şi mai mulţi copii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Consilierii municipali nu au votat amendamentul PL de a mări cuantumului de susţinere financiară a familiilor cu 3 şi mai mulţi copii

UPDATE: Consilierii au aprobat lista persoanelor împuternicite de a reprezenta interesele CMC în instanţele de judecată şi alte instituţii.

UPDATE: Amendamentul consilierilor PL, care prevedea mărirea cuantumului de susţinere financiară a familiilor cu 3 şi mai mulţi copii, de la 700 la 1.000 de lei, nu a fost votat.

UPDATE: A fost votat proiectul de decizie cu privire la aprobarea încheierii Acordului de cooperare dintre Pretura sectorului Buiucani a municipiul Chişinău şi Primăria Sectorului 6 a Municipiul Bucureşti, cu votul a 41 de consilieri.

UPDTE: Cu votul a 44 de consilieri a fost aprobat proiectul cu privire la compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiul Chişinău la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale şi resursele energetice în sezonul rece 2019-2020.

Pot solicita compensaţii familiile al căror venit mediu în 12 luni precedente de la data depunerii cererii nu depăşeşte 3000 de lei per persoană. În cazul familiilor tinere, în care unul dintre soţi nu a atins vârsta de 35 de ani, cuantumul venitului global mediu lunar, pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii, nu poate depăşi 5000 de lei.

UPDATE: După mai mult de o oră de la anunţarea pauzei, consilierii municipali au revenit şi au reluat şedinţa.

UPDATE: Trei dintre cei patru candidaţi propuşi de către Ion Ceban la funcţiile de viceprimari ai capitalei, nu au obţinut voturile necesare din partea consilierilor. Doar Victor Chironda a fost aprobat. Aceştia sunt Inga Ionesii, Ilie Ceban şi Angela Cutasevici. Pentru cele trei candidaturi şi-au dat votul doar câte 25 de consilieri, deşi era nevoie de susţinerea a cel puţin 26 de aleşi locali. Victor Chironda va fi viceprimar responsabil de urbanism şi mobilitate urbană. El este expert în dezvoltare urbană durabilă.

UPDATE: A fost anunţată pauză de 15 minute.

UPDATE: Al patrulea candidat pentru funcţia de viceprimar, Angela Cutasevici, nu a fost ales.

UPDATE: Candidatul la funcţia de viceprimar al Chişinăului, Angela Cutasevici se prezintă în faţa consilierilor. 

UPDATE:  Candidatura lui Ilie Ceban nu a fost aprobată. A primit voturile a 25 de consilieri, însă, pentru a fi numit viceprimar are nevoie de mai de 26 de voturi. Consilierii PPDA şi PAS au votat „contra”, motivând că acesta nu înţelege bine competenţele care i-au fost desemnate, deşi a dat dovadă că este un profesionist în domeniu.

UPDATE: Al treilea candidat la funcţia de viceprimar al Chişinăului, Ilie Ceban, se prezintă în faţa consilierilor.

„Am activat în calitate de avocat şi am acumulat suficientă experienţă ce ţine de participarea în instanţele de judecată şi conlucrarea cu cetăţenii. Am fost şi şef de direcţie juridică. În cadrul Primăriei Chişinău voi fi responsabil de domeniul juridic, administraţie publică locală şi managementul resurselor umane,” a declarat Ilie Ceban.

UPDATE: A doua candidatură examinată este cea a Ingăi Ionesii. În intervenţia prin Skype, Inga Ionesii a spus că „experienţa de care dispune în domeniul relaţiilor externe, atragerea investiţiilor, ar putea fi de folos în activitatea de viceprimar.”

UPDATE: Candidatura Ingăi Ionesii nu a fost aprobată. A primit voturile a 25 de consilieri, însă, pentru a fi numită viceprimar Ionesii are nevoie de mai de 26 de voturi.

Ion Ceban speră că săptămâna viitoare va fi organizată o şedinţă unde va fi analizată detaliat candidatura Ingăi Ionesii.

UPDATE. Noul viceprimar al capitalei, responsabil de Urbanism şi Mobilitate Urbană - Victor Chironda. În cadrul şedinţei, Victor Chironda s-a prezentat şi a menţionat că a fost greu să accepte propunerea. Cu 41 de voturi „pentru”, acesta a fost ales în funcţie.

„Este o oportunite pentru mine de a realiza obiectivele propuse. Obiectivul meu este să planific şi să livrez municipiului Chişinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat. Aş vrea să începem o dezvoltare a oraşului durabilă, bazată pe interesul comun. Elaborarea documentelor şi proiectelor să fie participativă. Voi iniţia o consultaţie cu fiecare fracţiune şi consilier şi vom merge pe fiecare domeniu în parte, pentru ca planul să fie întocmit şi votat”, a spus Victor Chironda.

El a fost anterior consilier municipal şi candidat la funcţia de primar, acumulând 2,7% din voturi.

UPDATE: Cei patru candidaţi propuşi de către Ion Ceban în funcţia de viceprimari se prezintă şi răspund la întrebările consilierilor din CMC. Fiecare candidatură va fi analizată şi votată aparte.

UPDATE: Mandatele de consilieri din CMC ale lui Ion Ceban şi Octavian Ţîcu, au fost atribuite pentru Silvia Grigorieva şi Corneliu Pântea.

UPDATE: Cu 44 voturi „pentru a fost aprobată ordinea de zi.

UPDATE: Primarul general Ion Ceban a venit cu propunerea ca prezidarea şedinţelor CMC că fie făcută prin rotaţie de fiecare partid.

„Propunerea e ca azi, şedinţa să fie prezidată de reprezentanţii Blocului ACUM,” a declarat Ceban.

UPDATE: Consilierii din Blocul ACUM l-au propus pe Vasile Grădinaru pentru a prezida şedinţa.

Pe ordinea de zi sunt 12 subiecte, printre care cu privire la numirea viceprimarilor.  

Luni, primarul Chişinăului a înaintat candidaturile pentru funcţiade viceprimari ai capitalei. Este vorba de Victor Chironda, Angela Cutasevici, Inga Ionesii şi Ilie Ceban.

La şedinţă sunt prezenţi 31 din 51 de consilieri. Şedinţa CMC - declarată deschisă.


Similare
RECOMANDĂRI