VIDEO. UPDATE. Andrei Năstase cere reluarea dosarului privind finanţarea PSRM de către Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Andrei Năstase cere reluarea dosarului privind finanţarea PSRM de către Rusia

Platforma DA a depus o plângere la procuratura anticorupţie prin care cere anularea ordonanţei de încetare a urmăririi penale privind finanţarea PSRM din Rusia.

„Procurorii s-au lăsat măguliţi de balernele lui Dodon, atunci când acesta spune că a vorbit intenţionat despre banii pe care îi primeşte din Rusia,” a menţionat Andrei Năstase.

În cazul în care cererea sa nu va fi admisă, Andrei Năstase a spus că o va contesta în faţa unui judecător de instrucţie.

Menţionăm că Procurorii de la Chişinău susţin că nu au găsit probe care ar demonstra finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor cu bani din Federaţia Rusă. 

„Acele filmuleţe le-am verificat sub aspect tehnic, sunt adevărate, cel care vorbeşte despre necesitatea federalizării Republicii Moldova şi finanţarea PSRM de către Rusia,” a mai menţionat Năstase.

Potrivit ordonanţei de refuz a începerii urmăririi penale, în cadrul procesului penal, au fost audiaţi preşedintele Igor Dodon, fostul şef al PD, Vladimir Plahotniuc, precum şi vicepreşedintele PD Serghei Iaralov.

„La Parlament, Platforma DA va avea o poziţie categorică privind continuarea anchetelor. Probabil o să apară şi alte investigaţii privind acţiunile lui Igor Dodon”, a spus, pe de altă parte, Alexandru Slusari.

Amintim că pe 8 iunie, în spaţiul public au apărut imagini în care preşedintele Igor Dodon, într-o discuţie cu fostul şef al democraţilor, Vladimir Plahotniuc, negocia detalii despre crearea unei alianţe de guvernare între PD şi PSRM. În timpul discuţiilor, Igor Dodon i-ar fi spus lui Vlad Plahotniuc că Partidul Socialiştilor, până în luna aprilie, ar fi primit lunar de la Moscova între 600 şi 700 de mii de dolari. Iar pentru că izvorul financiar ar fi secat, Dodon solicita bani de la Plahotniuc pentru întreţinerea socialiştilor.   Similare
RECOMANDĂRI