VIDEO. Manifestaţie organizată de Partidul Acţiune şi Solidaritate în susţinerea agricultorilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Manifestaţie organizată de Partidul Acţiune şi Solidaritate în susţinerea agricultorilor

Partidul Acţiune şi Solidaritate organizează un flash mob în susţinerea agricultorilor.

„În timp ce acest personaj (n.r. Igor Dodon) se plimbă cu 8 maşini de lux, prin arătură, agricultura se confruntă cu cea mai cumplită secetă din ultima jumătate de secol. De la nord la sud, de la est la vest, speranţele oamenilor se topesc, aşa cum se topesc culturile pe care le-au semănat şi îngrijit, din cauza că nu plouă. Toată lumea se plânge pe situaţia catastrofală din agricultură. Fermieri mai mici sau mai mari, tineri sau cu experienţă, toţi se plâng de pierderi foarte mari.

Din aprilie tot cerem de la Guvern să ia măsuri, şi din aprilie Guvernul tot calculează care este impactul secetei.

Pierderile din agricultură sunt de peste 2 miliarde de lei. Ce face Guvernul? Promite 100 de milioane de lei. O picătură într-o mare de nevoi. Ca de obicei Guvernul ne spune că nu are bani, dar minte. Doar acum câteva săptămâni, din cauza inacţiunilor acestui Guvern, Republica Moldova a pierdut 800 de milioane de lei din partea UE. Am fi avut astăzi 900 de milioane ajutoare, nu 100 de milioane, aşa cum promite Guvernul”, a declarat Maia Sandu. 

În acest context, PAS cere autorităţilor să dicute cu băncile despre prelungirea termenului de achitare a creditelor, dar şi cu companiile de microfinanţare. De asemenea, PAS cere declararea stării excepţionale în agricultură.


Similare
RECOMANDĂRI