VIDEO. UPDATE. Igor Dodon: Maia Sandu a provocat intenţionat căderea Guvernului. Socialiştii nu fac coaliţie cu PD
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Igor Dodon: Maia Sandu a provocat intenţionat căderea Guvernului. Socialiştii nu fac coaliţie cu PD

Preşedintele Igor Dodon a venit cu un mesaj în adresa cetăţenilor în legătură cu situţia din ţară şi a anunţat soluţia pentru a depăşită criza, astfel încât să fie evitate alegerile anticipate.

Dodon spune că actuala majoritate din Parlament trebuie să rămână cea formată din ACUM şi PSRM. 

„Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord public. De fiecare dată consecinţele au fost dureroase”, spune Dodon. 

Acesta a mai declarat că Maia Sandu a provocat intenţionat căderea întregului cabinet de miniştri şi criza actuală: „În afară de promisiuni, Sandu nu a fost capabilă să ofere rezultate. Motivul a fost încăpăţânarea ei de a impune un procuror subordonat”, a declarat preşedintele la conferinţă.

Fiind întrebat dacă va face alianţă cu PD, acesta a spus că democraţii mai au încă de lucru şi a reiterat că o astfel de alianţă nu va avea loc.

Preşedintele spune că în momentul de faţă, deputaţii din majoritatea actuală - PSRM şi ACUM trebuie să propună un alt ministru în afară de cel demis, adică Maia Sandu. În cazul în care deputaţii din blocul ACUM vor refuza să negocieze cu PSRM, preşedintele spune că vom avea alegeri anticipate.

Şeful statului a chemat pentru mâine toate fracţiunile parlamentare la consultări.
Amintim că Guvernul Sandu a fost demis astăzi cu votul a 64 de deputaţi, în urma unei moţiuni de cenzură depuse de Partidul Socuialiştilor din Republica Moldova.

Vedeţi şi:

Klaus Iohannis: Demersul PSRM de înlăturare a Guvernului Sandu este îndreptat împotriva intereselor Republicii Moldova

Reacţia Delegaţiei UE în Republica Moldova la demiterea Guvernului Sandu

Similare
RECOMANDĂRI