VIDEO. Octavian Ţîcu, gata să susţină un Guvern tehnocrat sau un guvern asumat de blocul ACUM, dar cu participarea PUN
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

VIDEO. Octavian Ţîcu, gata să susţină un Guvern tehnocrat sau un guvern asumat de blocul ACUM, dar cu participarea PUN

Deputatul neafiliat Octavian Ţîcu declară că, după ce PSRM şi PD au rămas cu 49 de voturi în Parlament, cât de curând se poate constitui o nouă majoritate, care să demită Guvernul Chicu şi să numească un nou Guvern. În acest context, deputatul a vorbit în cadrul unei declaraţii de presă despre eventualele scenarii politice:

  • „Unul din scenarii este dizolvarea Parlamentului şi declararea alegerilor anticipate, care este unul complicat, în contextul pandemiei
  • Crearea unei majorităţi clasice în Parlament  dintre PAS, PPDA, Pro Moldova şi Şor, cu împărţirea membrilor de Guvern în funcţie de mandatele fiecărui partid.
  • Asumarea unei guvernări minoritare de către PAS şi PPDA, în condiţiile în care Pro Moldova şi ŞOR sau eventual şi cineva din PD va dori să susţină un asemenea Guvern, fără pretenţii.
  • Numirea unui guvern tehnocrat format din specialişti şi personalităţi din sau dinafara Republicii Moldova, cetăţeni ai R. Moldova, care pot fi apropiaţi partidelor politice, dar fără ambiţii politice, Guvern care să funcţioneze până la alegerile prezidenţiale”.
Totodată, Octavian Ţîcu declară că nu va vota pentru dizolvarea Parlamentului şi demisia Guvernului fără asumarea unei forme de guvernare şi nu îşi doreşte o alianţă din care să facă parte grupul Parlamentar Pro Moldova şi Partidul Şor.
 
 „În cel mai rău caz voi susţine un guvern minoritar al blocului ACUM, în forma ideala - un guvern tehnocrat, asumat de toate cele patru componente, printr-un acord  care sa fie respectat până la alegerile prezidenţială. În ambele cazuri, această susţinere va fi condiţionată de invitarea PUN la negocieri pentru constituirea unui nou guvern”, a declarat Octavian Ţîcu.


Similare
RECOMANDĂRI