VIDEO. Alexandru Slusari: Nu a fost nicun motiv ca Guvernul să vină cu această asumare de raspundere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Alexandru Slusari: Nu a fost nicun motiv ca Guvernul să vină cu această asumare de raspundere

Deputaţii Fracţiunii Platforma DA Blocul ACUM, Alexandru Slusari şi Igor Munteanu susţin un briefing de presă.

UPDATE: Întrebaţi dacă PPDA vor înainta o moţiune de cenzură, deputaţii au dat de înţeles că nu: „Aici este încă un element de cinism cras în această asumare de răspundere, dat fiind faptul ca guvernarea ştie farte bine ca ar fi vârful iresponsabilităţii să venim cu o moţiune de cenzură pentru a începe nişte reglări de conturi. Ei ştiu ca noi suntem mai responsabili decat ei, şi au venit deliberat cu această moţiune”.

UPDATE: Deputatul PPDA Alexandru Slusari spune că nu a fost nicun motiv ca Guvernul să vină cu aceasta asumare de raspundere. Vicepreşedintele Parlamentului declară că, dacă acest proiect de lege ar fi fost astăzi dezbătut în Parlament, cu votarea în două lecturi, iar maine ar fi intrat  în vigoare, însă, cu procedura pe care a ales-o Guvernul, prin asumare de răspundere, cel mai probabil măsurile vor intra în vigoare săptămâna viitoare.

Acest proiect de lege conţine nu doar măsuri urgente, dar acolo sunt incluse prevederi politice fiscal pentru 2021, mai multe aspetce ale vieţii care nici in clin nici în mânecă nu au legătură cu măsurile de urgenţă”, declară Slusari.

Amintim că un pachet de măsuri anticriză a fost adoptat, astăzi, de Guvernul Republicii Moldova prin asumarea de răspundere pentru modificarea mai multor acte legislative. Hotărârea este aprobată în contextul stării de urgenţă declarate prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova la 17 martie 2020 şi are drept scop instituirea unor măsuri suplimentare de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă.

Prim-ministrul va prezenta astăzi în plenul Parlamentului proiectul de măsuri de sprijin în contextul stării de urgenţă. Şedinţa începe la ora 14:00. 

La acelaşi subiect: 
 

Opoziţia: În modificările pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea intră şi măsuri care nu prea au legături cu situaţia de urgenţă


Similare
RECOMANDĂRI