VIDEO. Cazul bărbatului din regiunea transnistreană dat dispărut. PAS solicită vicepremierului pentru Reintegrare şi procurorului general informaţii
Sursa foto:timpul.md Vizualizari:

VIDEO. Cazul bărbatului din regiunea transnistreană dat dispărut. PAS solicită vicepremierului pentru Reintegrare şi procurorului general informaţii

Deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au făcut un demers oficial către vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, să intervină de urgenţă pentru a stabili locul de aflare a cetăţeanului R. Moldova, Alexandru Rjavitin, care a evadat acum 4 ani din structurile paramilitare din stânga Nistrului sau aşa-numita armată transnistreană. Alexandru Rjavitin a povestit presei despre tratamentul inuman aplicat acolo, iar acum 3 săptămâni a dispărut subit din propria locuinţă.  

Potrivit presupunerilor Asociaţiei Promo-LEX, Alexandru Rjavitin a fost răpit de către structurile de forţă ale administraţiei de la Tiraspol, şi acum este deţinut în ”Izolatorul de detenţie provizorie al miliţiei din Tiraspol”.

Anunţul despre dispariţia cetăţeanului Rjavitin a fost făcut la 30 decembrie de Asociaţia Promo-LEX, iar atunci, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a spus că a luat act de sesizarea Promo-LEX şi că va verifica informaţiile, va solicita informaţii de la partea transnistreană, precum şi va informa OSCE Mission to Moldova.

„Noi nu ştim dacă cetăţeanul R. Moldova este în viaţă. Guvernul nu a ieşit cu vreo reacţie oficială (...). Au trecut mai mult de 3 săptămâni de când un cetăţean al Republicii Moldova a fost sechestrat. Despre care prioritate este vorba? Noi vom monitoriza cu stricteţe acestui caz şi cerem autorităţilor responsabile să-şi facă datoria”, a declarat deputatul PAS Doina Gherman.

De asemenea, deputaţii PAS înaintează un demers oficial şi către procurorul general, pentru a afla dacă acest caz este documentat de către Procuratura Generală.

Amintim că Asociaţia Promo-LEX a anunţat la sfârşitul luni decembrie, că un cetăţean din regiunea tranistreană a dispărut din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia. Este vorba despre Alexandru Rjavitin, care a evadat acum 4 ani din structurile paramilitare din stânga Nistrului sau aşa-numita armată transnistreană şi care a povestit presei despre condiţiile şi tratamentul inuman la care a fost supus.

Similare
RECOMANDĂRI