VIDEO. Deputat PAS, despre Victor Gaiciuc: „Un asemenea ministru este o ruşine pentru ţară”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Deputat PAS, despre Victor Gaiciuc: „Un asemenea ministru este o ruşine pentru ţară”

Deputaţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi cei ai Partidului Acţiune şi Solidaritate susţin un briefing de presă cu referire la moţiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării Victor Gaiciuc. Asta după ce, microfonul din plenul Parlamentului a fost oprit, în timp ce Mihai Popşoi citea textul moţiunii de cenzură.

Mihai Popşoi a început cu un citat din discursul de acum ceva timp în urmă a actualului ministru al Apărării: „Când des discutăm şi toţi mă întreabă de ce ne trebuie nouă armata? Că noi n-o să biruim niciodată. Dar eu aduc un singur exemplu: Donbassul. În Donbas sunt militari în jur de 10.000, practic ca şi Armata Naţionala a Moldovei, iar armata ucraineană are 168 de mii, deci spiritul şi credinţa e mai mult în luptă, dacă ostaşul crede în comandantul său, îşi iubeşte patria, atunci el cu armament nu aşa de sofisticat ca la inamic, însă el va câştiga”.

„Prin acest discrurs, ministrul Gaiciusc nu face decât să se solidarizeze cu separatiştii şi criminalii războiului din Donbas. Oare nu are el aceeaşi părere despre separatiştii din Transnistria?, se întreabă deputatul PAS Mihai Popşoi. 

„Un asemenea ministru este o ruşine pentru ţară. Deputaţii semnatari ai moţiunii de cenzură cer iniţierea procedurii de revocare a ministrului ministrului Apărării, şi a disocierii Guvernului Republicii Moldova de declaraţiile lui Gaiciuc”, a declarat Popşoi, subliniind că se solicită inclusiv reconfirmarea Republicii Moldova şi a preşedintelui ţării cu privire la nerecunoaşterea structurilor nelegitime din regiunea transnistreană.

Amintim că, într-un discurs de la tribuna Academiei de Ştiinţe, ministrul Victor Gaiciuc ridica în slăvi şi oferea ca exemplu „demn de urmat” mercenarii ruşi care luptă astăzi în Estul Ucrainei.


Similare
RECOMANDĂRI