VIDEO. ULTIMA ORĂ. Andrei Spînu: A fost decretată stare de alertă privind consumul de gaze în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. ULTIMA ORĂ. Andrei Spînu: A fost decretată stare de alertă privind consumul de gaze în Republica Moldova

A fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că începând de astăzi s-a trecut pe păcură, pentru a reduce consumul de gaze. 

UPDATE. „A fost anunţată stare de alertă privind aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova. Starea de alertă este că instituţiile statului responsabile să poată întreprinde acţiuni de aprovizonare cu gaze a cetăţenilor”, a declarat Andrei Spînu. 

Totodată, Andrei Spînu a precizat că starea de alertă este valabilă pentru luna octombrie, timp în care vor continua negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului şi stabilirea unui preţ avantajos la gaz.Pentru a economisi gazul, ministrul a precizat că Centrala Electrică de la Cuciurgan va activa doar pe cărbune.  

Declaraţii de presă susţinute de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după încheierea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, cu privire la situaţia aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI