VIDEO. Ion Chicu: Prima tranşă din ajutorul UE pentru ţările Parteneriatului Estic ajunge mâine la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ion Chicu: Prima tranşă din ajutorul UE pentru ţările Parteneriatului Estic ajunge mâine la Chişinău

Prima tranşă din ajutorul anunţat de UE şi OMS pentru ţările Parteneriatului Estic va ajunge mâine la Chişinău. Despre acest lucru a anunţat prim-ministrul Ion Chicu, într-un briefing de presă.

Declaraţii Ion Chicu: 


- R. Moldova are 25 de ani de când este membru a Consiliului Europei, eveniment ce a marcat evoluţia R. Moldova în această perioadă. E adevărat că după un sfert de veac din cauza "performanenţelor" guvernelor R. Moldova progresele nu sunt cele scontate.

- Am discutat despre evenimentele de săptămâna trecută, angajarea răspunderii Guvernului privind cele 4 proiecte de legi. Nu a fost depusă nicio moţiune de cenzură, proiectele repective trebuie transmise spre promulgare. Am înţeles că vineri a fost o adresre a unui politician la CCM, dar o să vedem cum vor evolua lucrurile.

- Săptămâna aceasta ne vom concentra pe alte elemente ale agendei: din lotul de 12 locomotive procurate de către R. Moldova pentru Calea Ferată, mâine vin primele şase, acest lucru va permite să resuscităm activitatea întreprinderii. Tot mâine va veni acest suport al UE pentru ţările Parteneriatului Estic.

- În plină desfăşurare sunt proiectele de reconstrucţie a drumurilor. 

- A trebuit să extindem starea de urgenţă până la 31 iulie. Am luat decizia în pofida situaţiei îmbucurătoare, a scăzut numărul de cazuri în comparaţie cu luna iunie. Mai multe ţări reintrodufc restricţii de circulaţie, inclusiv pentru R. Moldova, acestea se vor menţine atât timp cât situaţia nu va fi sub control.

Declaraţii de presă după şedinţa de lucru a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi şi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Similare
RECOMANDĂRI