VIDEO: Cetăţenii R. Moldova îşi vor putea administra a treia doza de vaccin anti-COVID-19 începând cu 29 noiembrie. Categoriile eligibile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO: Cetăţenii R. Moldova îşi vor putea administra a treia doza de vaccin anti-COVID-19 începând cu 29 noiembrie. Categoriile eligibile

Începând cu data de 29 noiembrie, în R. Moldova începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID-19. Despre acest lucru au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Ne referim la persoanele care prezintă un risc sporit de a face forme grave şi un risc sporit de transmitere: personalul din instituţiile medico-sanitare; persoanele adulte cu vârsta mai mare de peste 60 de ani; persoanele adulte de peste 18 ani  care prezintă cormobidităţi; personalul din centrele de plasament; lucrătorii din domeniul educaţiei”, a afirmat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu.

Totodată, Svetlana Nicolaescu, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, şi despre administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID-19.

„Ne referim la persoanele a căror sistem de apărare nu este suficient de puternic. Vorbim de persoanele imuno-deprimate cărora le administrăm doza suplimentară pentru a le spori răspunsul imun. Ne referim la pacienţii oncologici, inclusiv care sunt incluşi în tratament; pacienţii post-transplant de organe, persoane cu infecţia HIV-SIDA. Doza trei se administrează la un interval de 28 de zile până la trei luni după administrarea schemei de vaccin. Administrarea dozei suplimentare se administrează doar la recomandarea medicului curat”, a menţionat secretarul de stat, Svetlana Nicolaescu.

Pentru a patra săptămână consecutiv, în R. Moldova se atestă o scădere a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19. În prezent, în instituţiile spitaliceşti din R. Moldova sunt internaţi aproape două mii de pacienţi, 257 de persoane se află în extrem de gravă şi 44 de pacienţi sunt intubaţi.

Toate teritoriile administrative au ieşit din alerta de Cod Roşu, cu excepţia regiunii transnistrene.
Similare
RECOMANDĂRI