VIDEO. Rata de imunizare în R. Moldova - 13% din populaţie au schema completă de vaccinare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Rata de imunizare în R. Moldova - 13% din populaţie au schema completă de vaccinare

De la începutul campaniei de imunizare anti-COVID-19, R. Moldova a recepţionat peste un milion 348 de mii de doze de vaccin. Peste 72% din numărul total de doze de vaccin recepţionate au fost administrate cetăţenilor. Datele au fost făcute publice, în cadrul unei conferinţe de presă, de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Din numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca recepţionate de R. Moldova au fost administrate în proporţie de peste 95%, Sputnik-95,7%, Pfizer - 62% administrate din dozele recepţionate.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, până în prezent, 16,47% din populaţie a fost imunizată cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 13% din populaţie au schema completă de vaccinare.

Din numărul persoanelor vaccinate:
53% sunt bărbaţi,
47% - femei.

Persoanecu vârsta cuprinsă între 80 şi 40 de ani rămân a fi sunt reticente la vaccinare, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.


Conferinţă de presă organizată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova

Similare
RECOMANDĂRI