VIDEO. Unioniştii au format Blocul Politic Unirea: „De multe ori ne-aţi întrebat de ce nu ne unim. Uite că am făcut-o”
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

VIDEO. Unioniştii au format Blocul Politic Unirea: „De multe ori ne-aţi întrebat de ce nu ne unim. Uite că am făcut-o”

Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal, Partidul Politic Democraţia Acasă, Asociaţia Obştească Tinerii Moldovei, Asociaţia Obştească Coaliţia BUN şi Asociaţia Obştească Unirea ODIP au semnat astăzi un protocol de formare a unui bloc politic, care se va numi ”Unirea”.

„De multe ori ne-aţi întrebat de ce nu ne unim. Păi uite că am făcut-o. Venim în acest format, care cu siguranţă se va lărgi. Am pornit in acest format pentru a avea reprezentativitate atât în mediul asociativ, dar şi alături de partide care şi-au arătat toată deschiderea şi nu au condiţionat cu nimic acestui protocol, acestui bloc care se va numi „Unirea”. Blocul are drept scop unificarea tuturor forţelor unioniste sub acelaşi drapel al cauzei unirii şi participarea la toate manifestaţiile civice culturale şi eventualele campanii politice din spaţiul pruto-nistrean”, a declarat Ion Leaşcenco,
 
Constituirea acestui bloc este primul pas în perspectiva alegerilor locale, pentru crearea ulterioară a unui bloc electoral, mai spune Leaşcenco, menţionând că blocul „oferă o opţiune primarilor unionişti, consilierilor şi oamenilor de bună credinţă”, iar unioniştii care vor să candideze, pot contacta membrii blocului.

„Acest bloc este pregătit să devină un bloc electoral, dar vorbim despre extinderea blocului politic într-unul electoral mai mare care să cuprindă şi alţi actori politici unionişti”, a conchis Anatol Ursu.

„Problema este că noi conştientizăm situaţia precară în care ne aflăm doar atunci când păţim o nevoie sau se întâmplă o neplăcere. Probabil aceste alegeri au fost un duş rece pentru toţi şi o trezire a conştiinţei faptului că dacă nu ne unim, pierdem”, a declarat Vlad Bileţchi.
 
„Putem învinge doar unindu-ne eforturile”, a declarat Vasile Costiuc, Presedintele Partidului Democratia Acasa”, menţionând că blocul are uşile deschise pentru toţi cei care împărtăşesc dezideratul reunificării neamului românesc.
 
Blocul „Unirea” va avea un Consiliu coordonator, alcătuit din reprezentanţi ai tuturor părţilor semnatare. 
Similare
RECOMANDĂRI