VIDEO. UPDATE. Socialiştii, dezamăgiţi de refuzul blocului ACUM. Ce va face PSRM în continuare
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Socialiştii, dezamăgiţi de refuzul blocului ACUM. Ce va face PSRM în continuare

Socialiştii se arată dezamăgiţi şi spun că le „pare rău” că cei din ACUM au refuzat să  accepte invitaţia lor de a discuta despre o eventuală colaborare, în scopul de a crea o majoritate parlamentară. Într-un briefing de presă,  socialistul Ion Ceban a declarat că această decizie a blocului ACUM este una „iresponsabilă”.

Declaraţiile vin drept reacţie la conferinţa de acum câteva ore a membrilor blocului ACUM, care au declarat încă o dată că nu au de gând să facă alianţe cu partidele oligarhice: PD, PSRM, şi Partidul Şor.
 
„În acest moment, după refuzul categoric şi atât de radical al blocului ACUM, PSRM anunţă că va convoca în viitorul apropiat organele de conducere a partidului pentru determinarea acţiunilor următoare.  Nu este exclus că vom anunţa agenda noastră politică după formarea politică, după prima şedinţă a noii legislaturi. Până atunci vom evalua cele mai potrivite scenarii şi soluţii ce se impun în situaţia curentă”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că după validarea alegerilor de către Curtea Constituţională, PSRM a invitat blocul ACUM la discuţii, pentru a identifica lucruri pe care le mai au în comun, care ar putea să contureze o eventuală colaborare politică.

Anterior, şi PDM a invitat blocul ACUM la discuţii, însă au primit un răspuns negativ. 

TVR MOLDOVA aminteşte că cu câteva zile înainte de alegerile din 24 februarie, toţi candidaţii ACUM au semnat un angajament, în care au scris că nu vor face coaliţie cu gruparea Plahotniuc-Dodon-Şor.

Similare
RECOMANDĂRI