VIDEO. Maia Sandu: Am luat cunoştinţă de decizia CC. În caz de normalitate ar fi de înţeles, dar astăzi nu avem o situaţie de normalitate
Vizualizari:

VIDEO. Maia Sandu: Am luat cunoştinţă de decizia CC. În caz de normalitate ar fi de înţeles, dar astăzi nu avem o situaţie de normalitate

„Am luat cunoştinţă de decizia CC. În caz de normalitate, ar fi de înţeles. Noi astăzi nu avem o situaţie de normalitate.. Situaţia seamănă foarte mult cu situaţia de la finalui lui 2015, începutul lui 2016, când Vlad Plahotniuc şi-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar. După ce preşedintele Timofti a fost obligat să desemneze candidatul acelei majorităţi, Plahotniuc şi-a pus propriu guvern şi a capurat statul”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un briefing de presă.

„Oamenii trăiesc cu blestemul unui Parlament în care se vând şi se cumpărăr deputaţi, iar aceşti deputaţi vor să ne salveze”, a spus Maia Sandu, care a mai menţionat că nu crede că actuala majoritate vrea să salveze Republicii Moldova.

Preşedintele a mai spus că deputaţii PSRM şi Şor au votat bugetul cu deficit de miliarde de lei, care nu poate fi finanţat decât din exterior şi tot ei au votat legi care blochează finanţarea externă.

„În acest Parlament nu există 51 de deputaţi care să susţină lupta împotriva corupţiei”, a spus Maia Sandu.

„Republica Moldova are nevoie de un Guverm de profesionişti. Oamenii ştiu că există o singură ieşire din criză : alegeri anticipate. Orice Guvern care va încerca să mişte lucrurile în direcţia bună, va fi demis”, a precizat preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a cerut deputaţilor curaj şi asumare să meargă în alegerile anticipate.

„Vă asigur că un astfel de Parlament nu ne ţine în loc. Nu avem dreptul să permitem recaprurarea instituţiilor statului”, a spus Maia Sandu.

Similare
RECOMANDĂRI