VIDEO. Viorica Dumbrăveanu: OMS a livrat aseară încă un lot de 1000 de teste pentru R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Viorica Dumbrăveanu: OMS a livrat aseară încă un lot de 1000 de teste pentru R. Moldova

Briefing de presă susţinut de Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informaţiilor actualizate privind controlul infecţiei prin COVID-19.

UPDATE: Până ieri,au fost investigate peste 900 de persoane.  Viorica Dumbrăveanu a precizat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a livrat aseară încă un lot de teste pentru R. Moldova, însă nu a precizat despre ce număr de teste este vorba. Întrebat de reporterul TVR MOLDOVA, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat că lotul cuprinde 1000 de teste.

De asemenea, autorităţile anunţă că au încheiat câteva contracte de livrare a testelor, pentru a asigura testările în cazul în care situaţia va avansa. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat că, spre exemplu, din China este aşteptat un lot de peste 2500 de teste, iar cu referire la celelalte contracte vor fi oferite ulterior informaţii. 

Detalii despre repartizarea pe raioane, pe vârste şi pe sexe a celor infectaţi cu coronavirus pot fi vizualizate AICI

Cei 8 copii internaţi sunt în stare de gravitate medie. 10 persoane adulte internate la Spitalul Toma Ciorbă sunt în stare gravă dar stabilă. Şapte persoane sunt în stare satisfăcătoare.  De asemenea, la Spitalul Clinic Republican sunt 3 persoane spitalizate: două persoane sunt în stare gravă, iar o persoană este de gravitate medie. 

Ministrul Sănătăţii spune că a discutat la telefon cu medicul infectat, însă a evitat să ofere alt detalii cu referire la starea acestuia sau dacă au mai fost înregistrate cazuri asemănătoare. 


De asemenea, ministrul a declarat că şi o serie de agenţi economici, inclusiv din sfera sănătăţii, au făcut donaţii importante.Similare
RECOMANDĂRI