VIDEO. Andrei Spînu: Funcţionarii care în timpul orelor de muncă se vor implica în campania electorală vor fi demişi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Andrei Spînu: Funcţionarii care în timpul orelor de muncă se vor implica în campania electorală vor fi demişi

Funcţionarii publici care vor fi implicaţi în campanie electorală în timpul orelor de muncă riscă să fie demişi din funcţie. Orice abatere de la aceste principii va fi investigată şi sancţionată conform legii. Despre aceasta a anunţat luni, Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Secretarul general al Guvernului a adăugat că, recent, autorităţile au fost sesizate cu privire la un caz în care „o agenţie de stat din Orhei ar utiliza baza de date de contacte ale beneficiarilor pentru a-i telefona şi a-i îndemna să voteze un anumit concurent electoral”. 

„Este vorba despre o agenţie, nu am să-i dau numele pentru că suntem în proces de investigare ca să ne asigurăm că asta s-a întâmplat. În sesizare se spune că foloseau o bază de date cu beneficiari ai acestei agenţii. Angajaţii agenţiei telefonau aceşti beneficiari pentru a-i încuraja să voteze pentru un anumit candidat”, a explicat Spînu.

Într-un alt caz, responsabilii au recepţionat informaţii potrivit cărora „Poşta Moldovei” „ar distribui, împreună cu revistele abonaţilor, şi materiale electorale”. 

„Am primit o imagine în care se vede o revistă distribuită de Poşta Moldovei în care era inclus un material electoral. Ceea ce, dacă nu este un contract de prestare de servicii, este o mare încălcare a legii. Nu pot spune despre ce candidat este vorba, până nu investigăm, după care vom face publice toate cazurile”, a spus Andrei Spînu.

Informam că recent, prin decizia premierului, a fost creat un grup de lucru interinstituţional pentru coordonarea monitorizării administraţiei publice centrale orientate spre asigurarea condiţiilor corespunzătoare bunei desfăşurări a alegerilor. 

Similare
RECOMANDĂRI