VIDEO. Alexandru Slusari răspunde acuzaţiilor aduse de Ion Chicu, care declară că PPDA ar sta în spatele protestului agricultorilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Alexandru Slusari răspunde acuzaţiilor aduse de Ion Chicu, care declară că PPDA ar sta în spatele protestului agricultorilor

Briefing de presă susţinut de Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari

UPDATE: Vicepreşedintele Partidului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, răspunde acuzaţiilor premierului Ion Chicu conform cărora PPDA ar fi organizatorul protestelor agricultorilor. Acesta spune că se simte flatat de afirmaţiile premierului, în contextul în care, spune Slusari, la protest au ieşit simpatizanţi şi membri şi ai altor partide, inclusiv PD.
 
„Mă simt flatat de această afirmaţie, că eu şi colegii mei suntem organizatorii unor proteste la care participă mii de fermieri, şi dacă să analizăm atent, acolo sunt membri ai diferitor partide. Cel mai mult am văzut acolo membri ai PD. În general, seceta nu a  ales după culoarea politică şi a lovit dur pe mai mulţi agricultori. Dacă domnul prim-ministru consideră că PPDA şi eu putem organiza ieşirea masivă a agricultorilor din diferite partide, îl priveşte pe domnul premier această afirmaţie.

Organizatorul principal este actuala guvernare, mai bine zi neglijenţa crasă a Guvernului, atitudinea arogantă faţă de problemă, despre care s-a vorbit începând cu luna aprilie”, a declarat Alexandru Slusari.

De asemenea, cu câteva minute în urmă, Ion Chicu a scris pe pagina sa de Facebook despre unul din protestatari, care ar fi reprezentant al PPDA, iar în ultimii ani ar fi primit subvenţii de la stat.

„Cât de întemeiată este blocarea drumurilor publice de către reprezentantul PPDA din Ştefan Vodă, care administrează 895 hectare? Să vorbească cifrele...

1. Toate impozitele achitate de el la stat în perioada 2015-2020 constituie 1,098 mln.lei

2. Suma totală a subvenţiilor primite de el în perioada 2015-2020 constituie 2,263 mln.lei

3. Diferenţa dintre ce a primit de la stat şi ce a plătit statului în aceşti ani - constituie 1,165 mln.lei. Nici întrun an nu a dat la stat mai mult decât a primit.

Acum, activistul PPDA blochează drumurile, ca acei oameni şi agenţi economici care-l întreţin pe el ani la rând, să nu poată circula şi activa în mod normal”, a scris Chicu.
Similare
RECOMANDĂRI