Litvinenco spune că noua politică fiscală politizează funcţiile de şefi de la Vamă şi Fisc. „Oamenii PSRM şi PD vor lua bani mulţi fără a face nimic”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Litvinenco spune că noua politică fiscală politizează funcţiile de şefi de la Vamă şi Fisc. „Oamenii PSRM şi PD vor lua bani mulţi fără a face nimic”

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco spune că politica fiscală pe care o propune Ministerul Finanţelor şi Guvernul Chicu vine cu mai multe „inovaţii”, „marca PD-PSRM. Deputatul spune că conform noilor modificări, funcţiile de şefi de la Vamă, Fisc şi funcţiile se secretari de stat vor fi politizate.

Până acum, şefii de la Serviciul Vamal şi Serviciul Fiscal de Stat erau numiţi prin concurs. Proiectul legii, aprobat deja de deputaţi, însă exclude concursul, incluzând numirea directă. 

Asta ar însemna, potrivit lui Litvinenco, „numirea de către Dodon a exponenţilor PSRM şi/sau PD”, dacă cei din urmă „vor fi cuminţi”.

„De asemenea, se promovează ideea ca secretarii de stat – oameni eminamente politici, atât conform legii, cât şi în esenţă – să poată fi membri în consiliile de administraţie din întreprinderile de stat şi societăţile pe acţiuni cu capital de stat. Asta înseamnă promovarea clientelei politice a PSRM (şi/sau, dacă PD-iştii vor fi cuminţi, le vor reveni şi lor ceva) în consiliile de administraţie. Adică oamenii PSRM şi PD vor lua bani mulţi fără a face nimic. Ulterior aceşti bani ştim unde se duc – donaţii la partid cu care se cumpără electoratul. Asta dincolo de faptul că în alte ţări se promovează vehement ideea profesionalizării consiliilor de administraţie în detrimentul politizării. Iată aşa reformează majoritatea PD-PSRM Republica Moldova”, srie Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI