Lista secţiilor de vot care sunt deschise astăzi în R. Moldova, pentru alegerile europarlamentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lista secţiilor de vot care sunt deschise astăzi în R. Moldova, pentru alegerile europarlamentare

Astăzi, 26 mai 2019 au loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi referendumul naţional.

Actele în baza cărora se poate vota în străinătate sunt paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic. De asemenea, se poate vota în baza paşaportului simplu temporar, în baza cărţii de identitate sau a cărţii de identitate provizorie, a cărţii electronice de identitate sau a buletinului de identitate. Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie. Votanţii sunt îndemnaţi să se asigure că deţin un act de identitate românesc valabil în ziua votării.

Iată secţiile de vot care vor fi deschise în R. Moldova:Adresele secţiilor de votare pot fi accesate pe o hartă interactivă. Din numărul total de secţii, 36 sunt deschise în Republica Moldova. Votarea începe la ora 07:00 şi se desfăşoară până la ora 21:00.

Odată cu alegerile europarlamentare este organizat şi referendumul consulativ. Cetăţenii vor primi trei buletine de vot.Cele două întrebări supuse referendumului vizează ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei pe care Guvernul de la Bucureşti vrea să le adopte. Cetăţenii vor trebui să răspundă cu DA sau NU.
 
Similare
RECOMANDĂRI