„Limba română poate fi celebrată vorbind-o corect în fiecare zi”
Sursa foto:Ovidiu Ivancu - WordPress Vizualizari:

„Limba română poate fi celebrată vorbind-o corect în fiecare zi”

La 31 august este sărbătorită an de an Ziua Limbii Române. De fiecare dată, evenimentul este marcat cu manifestări de patriotism, de regăsire a rădăcinilor, consemnat prin poezie, cântec şi joc, prin repunerea în drepturi a vechilor tradiţii populare şi a momentelor care au marcat istoria.

Potrivit profesorului de limbă română Ovidiu Ivancu, cel care a predat limba română chiar şi în India, iar timp de patru ani pentru locuitorii din autonomia găgăuză, cel mai frumos mod de a sărbători limba română este să o vorbim zilnic corect.

„Nu cred că este vremea în care să rămânem în zona discursurilor sforăitoare. Nu cred că este momentul ca o dată sau de două ori pe an să ne afirmăm dragostea pentru limba română şi cultura română, după care a doua zi să ne întoarcem la vechile noastre obiceiuri. Avem nevoie de ceva mai mult. Limba română poate fi celebrată cel mai bine vorbind-o corect. Nu există o formă de celebrare a unei limbi decât aceasta. Atâta vreme cât ne vorbim limba corect nu mai este nevoie de atâtea discursuri. Vorbirea corectă a unei limbi ţine mai mult decât ziua în care o celebrăm. Noi o vorbim corect tot restul anului şi acesta este cel mai important mod în care poate fi celebrată limba română şi orice limbă în general”, a declarat Ovidiu Ivancu pentru TVR MOLDOVA.
Similare
RECOMANDĂRI