Liderul PPDA, Andrei Năstase: Blocul ACUM ar fi fost creat doar pentru alegeri şi acum nu mai există
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderul PPDA, Andrei Năstase: Blocul ACUM ar fi fost creat doar pentru alegeri şi acum nu mai există

În Republica Moldova anul 2020 este unul electoral, iar prima bătălie se va da pe 15 martie în circumscripţia Hînceşti în cadrul alegerilor parlamentare noi, acolo unde cel puţin cinci candidaţi se vor duela pentru un fotoliu de deputat. Ulterior în luna septembrie va fi dat startul şi febrei electorale pentru alegerile prezidenţiale în cel deal doilea stat românesc. Andrei Năstase se pregăteşte şi el de alegeri, doar că, mai nou, fără Maia Sandu şi fără Blocul ACUM.

Fiind întrebat, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, cine are cele mai mari şanse la preşedinţie şi cu ce şanse porneşte Blocul politic ACUM, Năstase a spus că Blocul ACUM nu mai există şi, mai mult, acesta ar fi fost creat doar pentru alegerile locale şi parlamentare.

„Blocul ACUM a fost fondat în cea mai mare parte datorită PPDA şi mie personal. E adevărat, denumirea nu ne aparţine, a venit din partea colegilor noştri, noi am acceptat-o. Am muncit pentru asta ca Blocul ACUM să dăinuie, să nu se oprească doar la alegerile locale sau la alegerile parlamentare, din păcate abordarea noastră nu a fost susţinută de colegii de la PAS, ei au considerat că trebuie să ne separăm. Noi respectăm decizia lor, am luat act de declaraţiile doamnei Sandu că Blocul ACUM ar fi fost creat doar pentru alegeri şi nu mai există şi acum mergem înainte,” a declarat liderul Partidului Platforma “Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase.

Cât despre următoarele alegeri, Andrei Năstase a spus că se pregăteşte de alegerile prezidenţiale, iar formaţiunea pe care o conduce va avea un candidat demn la scurtinul pentru Preşedinţie, iar pentru circumscripţia Hînceşti, PPDA merge cu candidatul Mihai Druţă.

„Cred că este bine să spunem adevărul până la capăt. Platforma DA este conserventă, iată de ce am venit cu propunerea ca şi ăn prezidenţiale şi la Hînceşti să avem un candidat comun, agreat de toate forţele şi cel mai important, acel candidat să reprezinte întreaga naţiune. Aşa a venit această propunere, domnul Mihai Druţă. Asta se va întâmpla, însă, doar dacă Druţă va fi susţinut şi de alte partide. El mizează să fie candidat unic, nu are dorinţă să fie înaintat ca un candidat stric partinic” a menţionat Năstase.

Iniţial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripţia Hînceşti să fie înaintat Grigorii Cobzac, însă PAS, al cărui exponent este, a anunţat că acesta a refuzat oferta.

Menţionăm că deputatul Mihai Popşoi a spus recent că, la întâlnirea de la Consiliul Blocului ACUM de la începutul săptămânii trecute, PAS a propus colegilor de la PPDA candidatura Olesei Stamate la alegerile parlamentare din circumscripţia 38, Hînceşti, dar că PPDA au luat act şi au sugerat atunci doar numele lui Alexandru Machedon.
 
Similare
RECOMANDĂRI