Liderul Asociaţiei „Unirea – ODIP”, ales consilier în satul Aluatu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liderul Asociaţiei „Unirea – ODIP”, ales consilier în satul Aluatu

Liderul Asociaţiei „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, a fost ales consilier independent în satul Aluatu, raionul Taraclia. Candidatul a acumulat mai multe voturi decât PSRM, Blocul ACUM, PDM şi Partidul Politic „Şor”. Într-o conferinţă de presă la IPN, Vlad Bileţchi a spus că a decis să candideze ca „să ajute oamenii şi pentru a putea continua, cu şi mai multe posibilităţi, inclusiv legale, să-i reprezinte în mai multe instituţii din ţară, dar şi internaţionale”.

Vlad Bileţchi susţine că a decis să candideze după ce a reuşit, cu ajutorul oamenilor de peste hotare, repararea singurei şcoli româneşti. Nu a făcut publică intenţia de a candida pentru a nu stârni anumite forţe mult mai puternice, cărora nu le-ar fi putut face faţă”.

Localitatea are peste 1500 de locuitori. Numărul de consilieri este nouă şi el va fi unul dintre ei. Consilierul ales a declarat că în următorii patru ani îşi propune să oprească procesul de depopulare a localităţii. De asemenea, îşi propune să instituie un program de redobândire a cetăţeniei române, aşa ca părinţii are au copii în sat să poată primi alocaţii din partea statului român. Un alt obiectiv vizează reparaţia drumului principal din sat până la capăt, dar şi repararea a celor două staţii de aşteptare a transportului auto în termen de câteva luni de zile.

Vlad Bileţchi intenţionează să instaleze un panou informativ la intrarea în localitate – „carte de vizită”. Va pleda pentru construcţia bisericii româneşti din sat, care a fost demolată în 1978, pentru crearea de zone verzi, un teren sportiv, trotuare şi parc, instalarea denumirilor de străzi şi delimitarea clară a terenurilor şi proprietăţilor. De asemenea, intenţionează să popularizeze prin toate mijloacele posibile localitatea pentru a putea atrage ajutor pentru ca satul să devină un sat model. Să fie organizate festivaluri, concerte, şi să fie promovat meşteşugăritul şi portul popular.

Vlad Bileţchi îşi mai propune să facă posibilă acordarea ajutorului social pentru bătrânii din sat şi dotarea punctului medical în cel mai scurt timp. „Datorită înfrăţirii cu comuna Săpoca din Buzău, copii din sat pot merge gratuit în fiecare an la munte şi la mare în România. Obiectivul este ca şi cei din România să vină în Republica Moldova”, a mai spus Vlad Bileţchi.

Răspunzând la întrebări, Vlad Bileţchi, a spus că nu se va asocia cu niciun partid în următorii ani. În schimb, îşi propune să identifice şi alţi tineri consilieri şi primari independenţi, cu care vrea să facă o alianţă largă a independenţilor. Având în vedere că locuieşte în Chişinău, Vlad Bileţchi declară că o dată la trei luni va circula pentru a fi prezent la şedinţele ordinare, dar şi la cele extraordinare dacă acestea se vor întruni.

Consilierul a venit cu un mesaj pentru politicieni: „Lăsaţi fotoliile moi şi funcţiile unse cu miere. Coborâţi la firul ierbii, reveniţi la oameni, la sate. Doar aşa vom putea câştiga lupta pentru Republica Moldova - câştigând inimile oamenilor şi cele 898 de localităţi. Bocetele, recitalurile de poezii şi fluturatul steagului este insuficient pentru a reuşi. Deveniţi manageri şi demonstraţi că sunteţi capabili să faceţi o viaţă mai bună pentru oameni”, a mai spus Vlad Bileţchi.
Similare
RECOMANDĂRI